snel afslanken, gewichtverlies door middel van voeding, dieet, sport en supplementen
 

Onderwerp - Snel afslanken

Google
Web www.ugamedia.com

Home


Natuurdieet
Last van overgewicht, ontstekingen en te weinig energie. Dan back to basic en een combinatie van de juiste voeding om het volgende te bereiken:

* Vermindering van overgewicht
* Vermindering van ontstekingen
* Vergroten van energie
* Zorgen voor een stabielere suikerspiegel
* Zorgen voor goede weerstand
* Zorgen voor voldoende antioxidanten
* Verwijderen van voeding met chemicaliŽn zoals

- chemische suikers zoals aspartaam
- smaakversterkers zoals glutamaten
- conserveermiddelen, smaak, geur en kleurstoffen


Fonteine.com
U wilt uw gezondheid dmv voeding verbeteren. Deze site zit boordevol tips over gezonde voeding, adviezen, wetenswaardigheden. Laat u niets wijsmaken door de industrie, laat voeding uw medicijn zijn en voorkom erger. Leef bewust.....

Oerdieet
Dit dieet is ontwikkeld als basis voor een nieuwe manier van leven en zit bomvol goede voedingstoffen, goede vetten en enzymen waarmee je je stofwisseling kan verbeteren en ook je bescherming tegen kanker en andere chronische ziektes zoals diabetis flink kunt versterken. Geen dure boeken, supplementen, dure dieetclubs of dure sportscholen maar gewoon back to basic met de aandacht van de beste voeding voor een gezond en langer leven

De afslank en dieet gids
Handige site met gratis adviezen over sporten, glycemische waarde van voeding, tips om vetverbranding te stimuleren dmv voeding en kruiden en de
beste combinaties van voeding. Het doel is een betere stofwisseling, gewichtsverlies en bereiken van een goede gezondheid. 

Aanvullende voeding bij het afvallen
Steeds meer mensen ontdekken de Chlorella alg. Deze zoetwater alg bevat veel hoogwaardige voedingstoffen zoals aminozuren, vitamines, mineralen en goede vetzuren. Verder helpt deze alg u met het schoonmaken van uw darmen en verbetert de spijsvertering. Een goede hulp bij het afvallen en 100% plantaardig die in Japan al belangrijker is dan vitamine C. Ruim 5 miljoen Japanners gebruiken regelmatig pure Chlorella tabletten en poeder.

Zetmeel en tarwe - dikmakers
Het eten van te veel deegwaren en zetmeelhoudende producten kan er ook aan bijdragen dat men aankomt. Verscheidene boeken van diŽtisten leggen heel precies uit hoe zetmeel en granen bijdragen aan gewichtstoename. De meeste granen en peulvruchten, in combinatie met melk en vlees, dragen bij aan de zure omgeving in ons lichaam, wat een nadelig effect heeft op de gezondheid

De duistere kant van insuline
Insuline doet veel meer dan glucose wegwerken. Insuline verstoort ook indirect de hormoonhuishouding en de afweer. Een te hoge insulinespiegel is daarom een ramp. Het is een verborgen kant van diabetes type-2. En volgens orthomoleculair arts Boudewijn Felperlaan de grondoorzaak van welvaartsziekten. Hij houdt van lekker eten, kookt graag zelf. Maar in zijn keuken is geen brood te vinden, zomin als aardappelen, rijst of pasta. Boudewijn Felperlaan mijdt hooggeconcentreerde koolhydraten als de pest. Bijna letterlijk: voor de orthomoleculair werkende natuurgeneeskundig arts zijn die suikerbommen de indirecte oorzaak van welvaartsziekten. Diabetes voorop.

Persoonlijk calorieverbruik meten met Bodygem
De BodyGem wordt al enige tijd met veel succes gebruikt in Amerika en zal nu Europa gaan veroveren. Met dit apparaat kun je nauwkeurig het persoonlijke calorieverbruik berekenen. Nederland is het eerste land in Europa dat de BodyGem introduceert. Boddieplan studio "FitcentreZeist" biedt nu de mogelijkheid om de individuele stofwisseling duidelijk in beeld te brengen. De BodyGem meet het zuurstofverbruik in rust. Dit is een maat voor de hoeveelheid voedsel die wordt verbrand en wordt omgezet in energie. Na de ademanalyse van ongeveer 10 minuten laat de BodyGem het aantal Kcal zien dat een persoon gebruikt in rust. Dit is het basaal metabolisme, of de ruststofwisseling. De mogelijkheid om het persoonlijke calorieverbruik te meten is op zich niet nieuw. Ziekenhuizen werken er al heel lang mee. Bijvoorbeeld bij mensen die in coma liggen.  Het is belangrijk om te weten hoeveel calorieŽn (lees voeding) deze patiŽnten per dag nodig hebben om aan de ene kant niet overvoed te worden maar aan  de andere kant niet te weinig voeding binnen te krijgen.
Door het meten van de stofwisseling kan men de hoeveelheid voeding die een patiŽnt nodig heeft en de hoeveelheid energie die de patiŽnt verbrandt nauwkeurig op elkaar afstemmen.

Afvallen en gezondheid
Veel wetenswaardigheden over afvallen, gezondheid en spijsvertering.

Afvallen met de Hoodia cactus
Al 30.000 jaar gebruiken Afrikaanse stammen de Hoodia-cactus om tijdens het jachtseizoen dagenlang zonder eten te kunnen. De werkzame stof in de Hoodia-cactus (P57) heeft namelijk een hongerstillende werking. P57 misleidt de hersenen op ingenieuze wijze: de stof overtuigt de hersenen ervan dat het lichaam voldoende glucose binnen heeft gekregen. De hersenen reageren daarop door het signaal 'ik ben vol' af te geven en het hongergevoel verdwijnt. Bij gebruik van het Hoodia-extract blijft de hongerprikkel maar liefst 16 uur uit, zo bleek uit Brits onderzoek.De Hoodia tabletten bevatten een 100% natuurlijk extract van de Hoodia Gordonii cactus. Het werkzame deel van dit extract zijn de P57-moleculen die bewezen hebben een 100.000 keer krachtiger signaal dan glucose naar de hersenen te sturen met de boodschap dat het lichaam verzadigd is. Dus: geen hongerig gevoel meer.

De farmaceutische geschiedenis van de cactus begon in 1996, toen wetenschappers van de CSIR de hongerstillende component isoleerden en de naam P57 gaven. De Britse firma Phytopharm kreeg de licentie om P57 te commercialiseren en ging daarvoor in zee met de farmareus Pfizer, bekend van Viagra. Het patent bleef al die tijd in handen van de CSIR en lijkt bijzonder lucratief, gezien het toenemende aantal zwaarlijvige mensen in het rijke Noorden. Alleen al in de Verenigde Staten kampen 35 ŗ 65 miljoen mensen met ernstig overgewicht.

Niemand besteedde veel aandacht aan de eigenlijke ontdekkers van de hongerremmer. Een woordvoerder van Pfizer presteerde het in 2001 te verklaren dat de San uitgestorven waren. De reactie van de San voor de rechtbank was echter bijzonder levendig en na een storm van internationale verontwaardiging was het CSIR gedwongen de San een deel van de koek te geven.

Afslankclub Sophie Timp
Gewichts-controle en beheersing en veel medische informatie over afslanken en gezonde voeding. Steeds vaker bezoeken mensen die een betrouwbaar antwoord zoeken op vragen over gewichtsbeheersing deze site. U kunt hier namelijk snel heel veel uitgebreide informatie vinden over dit onderwerp. Wij beloven niemand 'gouden bergen' voor supersnel gewichtsverlies. Wel een zeer respectvolle en ervaren begeleiding bij het reduceren van uw overgewicht. Doelstelling is een gewichtsverlaging op termijn door haalbare aanpassing van uw voedingspatroon en niet het behalen van een zeer snel, maar vaak kortstondig afslankresultaat. De redactie van @fslanken Onlineģ heeft de afgelopen jaren duizenden cliŽnten begeleid bij het "lijnen" via afslankorganisaties. Met goede tot zeer goede resultaten en daar zijn wij best een beetje trots op. De ervaring opgedaan in dit direct en persoonlijk begeleiden is geheel verwerkt in het @fslanken Onlineģ programma. Daarmee kunnen de deelnemers beschikken over vele honderden, zeer praktijkgerichte, persoonlijke en vooral deskundige adviezen.

Afslanken.beginthier.nl
Portal met links over afslanken. De volgende onderwerpen komen aan bod: obesitas, behandelmethoden, sport en bewegen, afslank vakanties, afslank apparatuur, dietisten, dieten en voeding, dietisten organisaties, medische sites, magazines en stichtingen.

Afslanken Verzamelgids
Portal met links over afslanken. Afslanken.verzamelgids.nl is de afslank pagina van Nederland.

Anonieme overeters
Anonieme Overeters is een zelfhulpgroep van mannen en vrouwen die door het delen van ervaring, kracht en hoop van hun gemeenschappelijk probleem - dwangmatig (over) eten - herstellen. Na jaren van verwoesting van ons lichaam en ons leven vonden wij in Anonieme Overeters een manier om te herstellen van ons dwangmatig eetgedrag. Hierbij maken wij gebruik van een aantal hulpmiddelen van herstel zoals bijeenkomsten, literatuur en 'sponsoring'. De basis van het herstelprogramma zijn echter de twaalf stappen. Het bleek belangrijk dat wij gingen herstellen op drie niveaus; lichamelijk, emotioneel en geestelijk.

Bloedgroepdieet
Eten wat goed voor u is. Dat doet wonderen voor uw gezondheid ťn uw gewicht. Een heel persoonlijk dieet, dus. Volledig in overeenstemming met uw bloedgroep. Wat ligt er eigenlijk meer voor de hand? Uw bloedgroep is een hoogst persoonlijk gegeven. U hebt bloedgroep O, A, B of AB. Ze hebben alle vier hun eigen karakter, zogezegd. Bepaalde voedingsstoffen accepteren ze, en van sommige willen ze niets weten. Als u daarmee rekening houdt, dus eet wat uw bloed goed doet, voelt u zich beter en gezonder en voorkomt u overtollig gewicht. Zo simpel is dat. Maar hoe weet u wat goed is voor ķw bloedgroep?

Bodystore.nl
De online winkel voor sportvoeding en afslankproducten.

Calorie Online
CalorieOnline geeft onafhankelijke en betrouwbare informatie over voeding en leefstijl. Via de website kunt u uw voeding laten beoordelen door ťťn van onze diŽtisten. Hoe gezond is uw voedingspatroon eigenlijk en wat kunt u er aan verbeteren om te komen tot een optimaal voedingspatroon. Ook is er persoonlijke voedingsbegeleiding mogelijk. Op persoonlijke voedingsadvies vindt u meer informatie.

Dieet.nl
De Dieetsite van Nederland voor al uw dieetproducten. De site om snel, moeiteloos en verantwoord af te vallen.

Dieet consult
Deze website heeft tot doel artsen en diŽtisten behulpzaam te zijn bij het gericht voorschrijven van dieetproducten en voedingsmiddelen. Ook is deze site buitengewoon nuttig voor iedereen die een bewuste keuze wil maken wat betreft dagelijkse voeding, bijvoorbeeld als u rekening moet houden met een natriumbeperking of bepaalde intoleranties. Op Dieetconsult vindt u de voedingswaarde en samenstelling van circa 4000 industrieel bereide voedingsmiddelen en dieetproducten. Ook treft u uitgebreide informatie aan over bijzondere eigenschappen, wijze van gebruik, houdbaarheid, verpakkingen en fabrikanten van de producten. Al deze informatie is zorgvuldig en objectief beschreven en op eenvoudige wijze raadpleegbaar.

Diplan Gouda
Afslanken met voeding- en bewegingsbegeleiding. Overgewicht, de oorzaak is vaak eenvoudig aan te geven. Uw lichaam krijgt meer te verteren dan het nodig heeft. De oplossing kan daarom heel simpel zijn. Het overgewicht bestrijd je immers niet met pillen, thee of zalfjes!  De oplossing is meer bewegen in combinatie met een persoonlijk en verantwoord dieet. DIPLAN kan u de juiste combinatie bieden. Diplan heeft een uniek dieetprogramma ontworpen dat u menu’s biedt die exclusief op uw lichaam en uw leefpatroon worden afgestemd. Een speciaal bewegings-programma zorgt er daarbij voor, dat overtollig vet verdwijnt en uw spieren optimaal worden en blijven. Diplan betekent het einde van het ‘up en down’ of ‘jo-jo’ effect en het begin van een lichaam waarin u zich lekker voelt.

Eetstoornissen Nederland
De website van het Kenniscentrum Eetstoornissen Nederland heeft tot doel het publiek, cliŽnten en professionals te voorzien van voor hen relevante, actuele informatie op het gebied van eetstoornissen. Het ministerie van VWS heeft medio 2000 het Algemeen Psychiatrisch Ziekenhuis de Robert-Fleury Stichting in Leidschendam aangewezen als Landelijk Kenniscentrum Eetstoornissen. De ontwikkeling en uitvoering van het Kenniscentrum vindt plaats in nauwe samenwerking met: De Rijngeestgroep (RGG), Altrecht, het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU), het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), de Stichting Anorexia Boulimia Nervosa (SABN), het Trimbos instituut (Ti) en het ministerie van VWS.

Elly Klaverblad
Gewichtsconsulente helpt mensen door verantwoorde en gezonde voeding een gezonde leefwijze aan. Als gewichtsconsulente/voedingsadviseuse begeleid en adviseer ik dames, heren en tieners die willen afvallen en daarna op hun gewicht willen blijven. Ik wil u graag een gezonde leefwijze aanleren, niet vertellen wat verboden of geoorloofd is, maar mensen zelf verantwoord met hun voeding en lichaam leren omgaan. In eerste instantie wordt gekeken hoe groot het overgewicht is en wordt het streefgewicht bepaald. Bekeken wordt of dit haalbaar is en in hoeveel tijd. Afslanken is meer dan alleen maar minder wegen door minder eten. Een grote rol speelt ook, wat eet je, waarom eet je, hoe je bewegingspatroon is, hoe ga je met je lichaam om en hoe zie je je zelf (graag). De basis-aspecten van de behandelingsmethode zijn dus: gezonde voeding, gedrag en beweging.

Food info
Deze site verschaft enige achtergrondinformatie over voedsel, over de productie van voedsel, ingrediŽnten (additieven) en voedselveiligheid. Deze site houdt zich met name bezig met het beantwoorden van al uw voedselgerelateerde vragen. Om dit te bereiken hebben we al reeds een paar honderd voedselgerelateerde vragen en antwoorden verzameld.

Gezond afslanken bij E.G.A. Dorien Vernooij
Afslankclub. Cursussen over omgaan met de voedingswaarden van producten voor normale maaltijden om gewicht te verliezen. Recepten, geschiedenis en gastenboek.

Gezonde basis
Ten opzichte van 20 jaar geleden is het aantal kinderen met overgewicht verdubbeld; maar liefst ťťn op de acht Nederlandse school-kinderen is te zwaar en nog meer kinderen dreigen dat te worden. De verwachting is dat de groep te dikke kinderen de komende jaren nog meer zal toenemen. Overgewicht wordt niet alleen veroorzaakt doordat kinderen teveel eten, maar vooral door te weinig beweging. Op deze site leest u alles over gezonde voeding en waarom bewegen zo belangrijk is.

Gezond Vermageren
Ik zal wat moeten afvallen! Deze zin was het begin van een strijd van afvallen, hervallen in de oude eetgewoonten, weer aankomen en weer op dieet gaan. Van vreugde en verdriet, van optimisme en pessimisme, van bijna opgeven en toch doorzetten. Op een bepaald moment, ongeveer 3 jaar geleden, stond ik in een winkel bedroefd te kijken naar een broek in de grootste maat. Een ramp, ze was niet dicht te krijgen. Toen heb ik beseft dat dit zo niet verder kon. Toegegeven, het was niet gemakkelijk, maar ik heb keihard doorgebeten en mag nu met enige fierheid zeggen dat ik op dit moment al meer dan 40 kilogram minder weeg. Laat me ook duidelijk wezen, ik ben geen dokter of diŽtist en ben dus op geen enkele manier beroepsmatig verbonden met dit onderwerp. Het zijn gewoon mijn persoonlijke nota's met ervaringen en bevindingen die mij geholpen hebben in mijn strijd tegen overgewicht. Gezond, doeltreffend en duurzaam vermageren is niet eenvoudig. Het vraagt tijd, motivatie en een zekere inspanning waarbij eetgewoonten moeten worden aangepast. Vermageren is dus niet "eventjes" een dieet volgen... Het blijft nog steeds een kwestie van doorzettingsvermogen. Laat me ook duidelijk wezen, ik ben geen dokter of diŽtist en ben dus op geen enkele manier beroepsmatig verbonden met dit onderwerp. Het zijn gewoon mijn persoonlijke nota's met ervaringen en bevindingen die mij geholpen hebben in mijn strijd tegen overgewicht.

Jan den Besten, bedrijfsarts
Sinds een aantal jaren staat mijn leven in het teken van fit blijven en dat uitdragen naar mijn omgeving. Deze "way of life" kreeg vorm tijdens mijn werk als bedrijfsarts, een beroep waarin preventie een belangrijke rol speelt. Te vaak zie ik in mijn werk mensen arbeidsongeschikt en ongelukkig worden door ongezonde leefgewoonten. Door de kennismaking met het PreCon Voedings-en Dieetprogramma in 1996 kreeg ik de beschikking over een instrument waarmee ik mensen kan begeleiden naar een gezond gewicht dat bovendien kan worden gehandhaafd. Een gezonder leef- en eetpatroon voorkomt niet alleen een aantal vervelende ouderdomskwalen, maar zorgt direct voor meer vitaliteit. Het leven wordt plezieriger. Ik heb het aan den lijve ondervonden.

Jojoclub
Over afslanken, met diŽten, recepten en tips.

Lignature BelgiŽ
Lignature, afslankingsinstituut en centrum voor figuurcorrectie. Tijdens de figuuranalyse word je op 9 plaatsen zorgvuldig gemeten. Aan de hand van deze resultaten wordt bepaald welke individuele resultaten haalbaar zijn. Elke vrouw is immers verschillend. Afhankelijk van je wensen, leeftijd, metabolisme, lichaamsbouw en conditie wordt je persoonlijke programma opgesteld. In de op lichaamstemperatuur verwarmde TMF-cabine doe je gedurende een 20-tal minuutjes specifieke spierbewegingen. Dit gebeurt liggend, zodat rug en gewrichten niet worden belast. De warmte in deze cabine voorkomt spierpijn en bevordert de doorbloeding in je huid- en spierweefsel. In het passieve gedeelte van je Lignature kuur wordt je huid- en spierweefsel echt verwend. In een speciale cabine krijg je gedurende 15 minuten een “ozonzuurstofbad”: de ozon opent je poriŽn en stimuleert de bloeddoorstroming en de verwerking van afvalstoffen. Je huid past zich stelselmatig aan en sluit perfect om je lichaam op de plaatsen waar overtollig vet werd verloren. Het gevolg: een mooie, strakkere, gladdere huid en bovendien cellulutis-afname. Het door diŽtisten uitgewerkte, medisch verantwoorde voedingsadvies steunt op de principes: veilig, gezond en natuurlijk. Dus geen pillen, spuitjes of hongerdiŽten met het gekende jojo-effect tot gevolg, maar een blijvend resultaat. Je gewenste gewicht bereiken op een evenwichtige en veilige manier is onze leuze. En dat kan.

Mijn verhaal - maagverkleining
Ik wil via deze website mijn ervaringen vertellen die ik gehad heb met een Scopinaro ingreep. Eigenlijk is het een maagverkleining gecombineerd met het verleggen van de dunne darm (een soort bypass operatie, maar dan van de dunne darm). De maagingang wordt niet verkleind, dus je kan nog steeds grote hoeveelheden eten, maar er wordt gewicht verloren doordat het eten veel vlugger door de darmen getransporteerd wordt (doordat de af te leggen weg veel kleiner is) en daardoor veel minder voedingsstoffen opgenomen worden. Dit noemt men malabsorptie technieken. Normaal gezien wordt er 3 meter darm afgelegd en na de operatie nog maar 1 meter. De overblijvende 2 meter worden niet verwijderd, maar worden via de lever op het einde terug aangesloten. Klinkt raar, maar op deze manier kunnen ze altijd de operatie ongedaan maken moesten er zich problemen voordoen.

Nederlandse obesitas vereniging
De Nederlandse Obesitas Vereniging zet zich in voor de belangen van alle dikke mensen in Nederland. Dat betekent dat zowel mensen die willen afvallen maar ook mensen die hun dikzijn willen accepteren of al geaccepteerd hebben zich thuis kunnen voelen bij de Vereniging.
We vinden het van het grootste belang dat dikke mensen zich in de wereld geaccepteerd en gewaardeerd voelen. En dat er rekening met hen wordt gehouden daar waar zij extra aandacht of voorzieningen nodig hebben, of dat nu hele speciale zaken betreft of zoiets simpels als het beschikbaar hebben van een stoel zonder armleuningen. Wij werken aan een sterkere positie van dikke mensen in de maatschappij. Wij geven voorlichting over de voor- en nadelen van diŽten, gezonde voeding en lichaamsbeweging.

Nederlandse vereniging van Dietisten
De Nederlandse Vereniging van DiŽtisten (NVD) is dť beroeps- en belangenvereniging van de Nederlandse diŽtist. De NVD is in 1941 opgericht en telt momenteel 2600 leden. Van de werkzame Nederlandse diŽtisten is ongeveer 95 procent bij de NVD aangesloten. Voeding staat in het middelpunt van de maatschappelijke en medische belangstelling. Steeds meer wordt bewezen dat gezonde voeding en een goed voedingstoestand een relatie hebben met gezondheid en bij het herstel na ziekte en bij het voorkomen van ziekte. Voeding is tegelijkertijd een onderwerp waar iedereen wel een mening over lijkt te hebben. De belangstelling voor voeding komt voort uit een wens om lang en gezond te leven. Mensen zijn bereid in hun gezondheid te investeren en zijn ook op zoek naar deskundige kennis en begeleiding.

Op dieet ?
Informatieve site die duidelijk aangeeft hoe overgewicht ontstaat en wat je ertegen kunt doen. De site geeft een duidelijk overzicht van de huidige inzichten over het ontstaan van overgewicht en hoe je overgewicht het beste te lijf kunt gaan. Hierdoor begrijp je de werking van je eigen lichaam en waarom het verstandig is om op een bepaalde manier af te vallen. Daarbij wordt de rol van (gezonde) voeding behandeld.

Overgewicht.nl
Handige site waarmee je doormiddel van je lengte, buikomvang en gewicht je BMI kan berekenen.
Ook kun je vragen stellen en bevat de site handige informatie. Een voorbeeld: Het ontstaan van overgewicht of obesitas komt voort uit het feit dat de hoeveelheid energie (calorieŽn) die iemand per dag tot zich neemt groter is dan de hoeveelheid energie die die persoon per dag verbruikt.Ons lichaam verbruikt per dag, afhankelijk van onder andere onze ruststofwisseling, leeftijd, gewicht, geslacht en mate van lichaamsbeweging, een bepaalde hoeveelheid energie. De hoeveelheid energie die we per dag verbranden is tot op zekere hoogte te beÔnvloeden. Door meer te bewegen zal meer energie worden verbruikt. De hoeveelheid energie die in rust wordt gebruikt (de ruststofwisseling) is echter nauwelijks te beÔnvloeden, en is bij de ťťn hoger dan bij de ander. Daardoor kan het voorkomen dat je dagelijks minder energie verbruikt dan iemand anders, ondanks dat diegene evenveel aan lichaamsbeweging doet, net zo oud en van hetzelfde geslacht is. De hoeveelheid energie die mensen (door te eten) tot zich nemen varieert sterk van persoon tot persoon. De hoeveelheid energie die ze per dag verbruiken dus ook. Wanneer je meer calorieŽn verbruikt dan dat je via de voeding binnen krijgt, dan zal je gewicht verliezen. Als je meer calorieŽn binnen krijgt via de voeding dan dat je verbrandt, dan zal je in gewicht toenemen. Het is dan ook belangrijk het voedingspatroon dusdanig aan te passen, dat er een evenwicht is tussen energie-inname en energie-verbruik.

Rintveld eetstoornissen
Rintveld is een landelijk erkend gespecialiseerd (kennis) centrum voor patiŽnten met eetstoornissen in de fase van adolescentie en jong volwassenheid (vanaf 16 tot 30 jaar). Consultatie, advies en scholing zijn mogelijk. Ook nemen wij deel aan wetenschappelijk onderzoek van het UMC Utrecht. (Universitair Medisch Centrum Utrecht). Rintveld eetstoornissen heeft 20 klinische behandelplaatsen en 18 deeltijd plaatsen. De afdeling biedt de mogelijkheid voor klinische behandeling, (intensieve) deeltijd behandeling en poliklinische behandeling. Per persoon wordt beoordeeld, welke behandelvorm op welk moment van de behandeling gewenst is. Zo kunnen we snel inspelen op tussentijdse veranderingen. Men kan bij Rintveld eetstoornissen terecht wanneer de huisarts en ambulante hulp, bijvoorbeeld het riagg, in de woonomgeving niet meer toereikend zijn. Voor alle behandelprogramma's geldt, dat belangrijke personen (bijvoorbeeld ouders en/of partner) nadrukkelijk worden betrokken bij de behandeling.

Scopinaro
U ondergaat binnenkort een bilio - pancreatische bypass (Scopinaro); Deze ingreep is ťťn van de mogelijke ingrepen om te vermageren. Deze site heeft tot doel U uit te leggen : Hoe de ingreep verloopt, welke risico's zijn verbonden aan deze techniek, welke problemen zich kunnen voordoen.

Slank-Klup
Om gewichtsproblemen van mensen op te lossen moet je naar ze luisteren. Beheer "Slank-Klup" is een van Nederlands grootste afslankorganisaties. Sinds 1988 is beheer "Slank-Klup" actief binnen Nederland, met tot nu toe 400 clubs verspreid over het hele land als resultaat. Beheer "Slank-Klup" onderscheidt zich van andere afslankorganisaties door de manier van werken. Wij vinden het belangrijk onze cliŽnten een luisterend oor te bieden. Belangrijk is het verhaal achter het overgewicht. Dat zegt meer dan het getal dat de weegschaal aangeeft. Waarom is iemand te zwaar ? Of waarom lukt het afvallen niet ? Dat zijn zaken waar onze clubleidsters aandacht aan besteden. Bij Beheer "Slank-Klup" worden er geen geboden en verboden opgelegd. Iedere cliŽnt is zelf verantwoordelijk. Bij elke wekelijkse clubbijeenkomst krijgen onze cliŽnten een nieuw menu uitgereikt. Elk dagmenu bevat minimaal 1000 kcal. Als de menu's goed gevolgd worden is een gewichtsverlies van 1 pond tot 1 kilo per week zeker haalbaar. Door het volgen van het Slank-Klupmenu leren onze cliŽnten het eetpatroon te veranderen, met een blijvend gezond gewicht als resultaat. Voor het bepalen van het streefgewicht hanteert Beheer "Slank-Klup" wel richtlijnen, maar de cliŽnt bepaalt zelf hoeveel hij of zij wil gaan wegen.

Stevia suikervervanger
Stevia is een wonderbaarlijk zoet kruid, bekomen door een biologische, natuurlijke selectie van de zoetste Stevia-moederplanten. De droge blaadjes van de STEPAģ-Stevia plant, geselecteerd door Prof. J. Geuns (K.U.Leuven) bevatten 15 % stevioside. Dit stevioside zelf is 300 keer zoeter dan suiker. Onze Stepa-blaadjes zijn 45 keer zoeter dan suiker. De verse blaadjes hebben een zoethoutachtige aangename smaak.

Stichting gezond gewicht
Stichting Gezond Gewicht is een non-profit organisatie voor mensen met een medisch overgewicht. Het bestuur bestaat geheel uit vrijwilligers. Daarnaast zijn nog een aantal vrijwilligers actief bij de organisatie van diverse activiteiten en de uitgave van ons magazine ‘Over Gewicht’. Valt uw gewicht u zwaar? Te dik zijn kan vaak een probleem worden. Door een groot overgewicht kunt u moeilijkheden krijgen met uw hart en bloedvaten en u kunt diabetes ontwikkelen. Uw gewrichten slijten sneller maar ook de sociale en psychische aspecten van overgewicht kunnen u problemen geven. Wat doet de stichting? U kunt bij ons verschillende cursussen volgen, die gericht zijn op vermageren en het aanleren van een gezondere leefstijl. Daarnaast organiseren wij twee minicursussen die niets met afvallen te maken hebben, maar alles met assertiviteit en lotgenotencontact. Voor volwassenen organiseren wij een sportweek in TsjechiŽ. Voor kinderen is er in de zomervakantie het Dikke Vrienden Kamp en de speciale pagina: mollige maatjes. In ons magazine ‘Over Gewicht’ belichten wij de vele aspecten van dik en dun.

De Weegschaal
Begeleid met voedingsadviezen bij het afslanken. De Weegschaal is een groepering waarbij mensen samenkomen om af te slanken. In groepsverband wordt er voedingsadvies gegeven, worden er ideeŽn en tips uitgewisseld en kooklessen georganiseerd. Men wordt wekelijks gewogen en begeleid. Ieder lid bepaalt zelf hoeveel hij in totaal wil afslanken.

Victorycamp.nl
Victory Camp is een uniek zomerkamp in Nederland voor tieners met overgewicht! Gedurende de zomer leren wij je op een actieve en verantwoorde manier gezond leven. Geen dieet, geen drill instructors en ook geen bestraffende vingertjes. Wel veel gezelligheid, sport en spel, bekende gastsprekers en originele activiteiten. De begeleiders zijn jong, enthousiast en zeer gemotiveerd om JOU dť zomer van je leven te geven. Door middel van verschillende sportieve activiteiten, Ontdek je snackjes, spellen en Babbelboxen wordt het zeker een zomer die jij niet snel zal vergeten. Het programma is ontwikkeld door deskundigen, maar geheel aangepast op de behoeften van de jeugd. Dus of je nu tien kilo of 30 kilo te zwaar bent, het maakt ons niets uit: Je bent van harte welkom!

Voedselnet
Het doel van deze site is het geven van actuele informatie op het gebied van de productie, samenstelling en andere aspecten van levensmiddelen.

Weightwatchers
De Weight Watchers methode is door de Amerikaanse Jean NIDETCH bedacht. Op een dag komt zij tot de conclusie dat afslanken veel meer is dan alleen maar minder eten. Na herhaalde, mislukte dieetpogingen lukt het haar met de hulp van een diŽtiste voor het eerst om een beduidend aantal kilo's kwijt te raken. Zij voelt zich echter niet helemaal begrepen en heeft het gevoel dat er iets ontbreekt om in haar opzet te (blijven) slagen. Zo komt zij op het idee om samen met een paar vriendinnen iets aan hun lijn te gaan doen. Dit betekent de geboorte van het Weight Watchers concept! Het succes laat niet op zich wachten en er her en der worden groepjes opgericht: in 1963 is Weight Watchers officieel een bedrijf. In Nederland vindt de eerste cursus plaats in 1974. Momenteel worden er in Nederland elke week meer dan 350 cursussen gegeven, die door zo'n 15.000 mensen worden bijgewoond.

 


All material on this page is (C) by UGAmedia.com publishing
All rights reserved - Webdesign Ron Fonteine